Добре дошли във Vaprosi.bg! Задайте въпросите си на хората със знания и опит и споделите своите знанията и опита с другите.

Защо да се върна в България?

+1 глас
Емигрант съм от 6 години. Живея и работя в Германия, имам добър стандарт на живот семейството ми е тук, сестра ми също и нямам живи близки роднини в България... Има ли причина и изобщо някога ще има ли причина да се върна в България?
попитан в Общи Въпроси от анонимен  
  

1 отговор

+2 гласа
Изненадващо е, че питате в интернет за нещо, за което според мен и сам можете да си отговорите, дори сте го направил още със даването на обяснения и подробности. Иначе казано, с кратък отговор - не, няма смисъл. Всеки намира своята индивидуална причина, своят път в живота. Всеки има спомени и моменти, които му напомнят за някакви (приятни?) минали преживявания. Ако сте меланхолик и иматe такива - може би. Ще сте от онези хора, които идват за 2 седмици обратно само за да привикат в съзнанието си старите моменти и осъзнавайки, че нищо съществено не се е променило - се качват обратно на самолета и се връщат "вкъщи". И понеже вярвам, че както вече казах - сам можете да си отговорите, остава въпросът защо дори задавате подобен въпрос? Някакъв опит за дискусия ли е това или просто съпричастност към обречената съдба на малката ни бълканска държава? Изливане на болка или чесане на пръсти на клавиатурата? Моментна скука или повърхностна загриженост за едно проклето от времето място, обитавано още от епохите на най-древните цивилизации? За всеки случай, за ваше добро и за доброто на вашето семейство ще бъде да заличите името България от съзнанието си и съзнанието на вашите близки. Вероятно няма да успеете напълно и сега, но някой ден пясъците на времето ще свършат тази услуга независимо от вашата слабост.
отговорени от анонимен  
...