Добре дошли във Vaprosi.bg! Задайте въпросите си на хората със знания и опит и споделите своите знанията и опита с другите.

Често задавани въпроси

По-долу ще откриете основна информация за сайта Vaprosi.bg. Моля, запознайте се подробно с нея преди да публикувате въпроси или отговори, ако не сте запознати с този вид сайтове. Кликнете върху всеки въпрос, за да покажете или скриете отговор.
 • Какво е Vaprosi.bg?
 • Vaprosi.bg има за цел да революционизира начина, по който вашите въпроси намират своя отговор онлайн. Ние сме тук, за да можете вие да откриете отговорите на вашите въпроси – незамисимо дали те са свързани с интересен факт, мнение или просто търсите забавление.

  Тук можете да откриете много от въпросите, които все още са загадка за вас въпреки че сте прекарали часове в търсене на техния отговор. Но тук не сте сами. Нашите фанатизирани членове рабатят усърдно всеки ден да намерят точния отговор на вашия въпрос.

  Във Vaprosi.bg, ние вярваме, че всеки въпрос заслужава страхотен отговор – така че питай на воля, споделяй каквото знаеш и се потопи във вселената на любопитното!
 • Колко и какви въпроси мога да задам?
 • Няма ограничения за броя на въпросите, които можете да зададете. Може да питате всичко, което ви хрумне. Единственото условие на Vaprosi.bg е преди да зададете въпроса си да проверите дали вече няма публикуван подобен въпрос. Можете да търсите въпроси както по заглавие, така и по тагове и категории.
 • Какво повече трябва да знам когато давам отговор на даден въпрос?
 • Vaprosi.bg е сайт от типа "Въпроси и Отговори", а не дискусионен форум. Моля избягвайте влизането в дебати по повдигнат въпрос тъй като това понижава качеството на самия сайт.

  За кратки дискусии или за отправяне на благодарност за получен отговор на даден въпрос, моля, използвайте коментарите, а не отговорите.
 • Кой модерира Vaprosi.bg?
 • Отговорът е Вие. Този сайт се управлява от потребителите. Точковата система на Vaprosi.bg Ви позволява да заслужите определени права, с които да упражнявате редица модераторски задачи.
 • Как работи точковата система?
 • Когато въпрос или отговор получи глас, потребителят, който го е изпратил получава точки. Тези точки играят ролята на барометър на доверието на другите потребители към съответния потребител. Различни права за модериране се дават на потребителите на база на натрупаните точки.

  Например, ако Вие зададете интересен въпрос или дадете полезен отговор, най-вероятно той ще получи множество положителни гласове. От друга страна, ако въпросът е лошо зададен или отговорът е подвеждащ, най-вероятно той ще получи доста отрицателни гласове. Всеки положителен глас получава 10 точки, а всеки отрицателен глас ви отнема 10 точки. По долу са дадени точките за различните действия на сайта:

  Постване на въпрос: + 50 точки
  Избор на най-добрия отговор за твоя въпрос: + 30 точки
  За положително гласуване на Ваш въпрос: + 10 точки
  За отрицателно гласуване на Ваш въпрос: - 10 точки
  Лимитиране на одобренията за всеки въпрос: + 100 точки
  Лимитиране на неодобренията за всеки въпрос: 50 точки
  Постване на отговор: + 70 точки
  Точки за най-добър отговор: + 300 точки
  За положително гласуване на Ваш отговор: + 20 точки
  За отрицателно гласуване на Ваш отговор: - 20 точки
  Лимитиране на одобренията за всеки отговор: + 200 точки
  Лимитиране на неодобренията за всеки отговор: 100 точки
  Гласуване одобрение на въпрос: + 10 точки
  Гласуване неодобрение на въпрос: + 10 точки
  Гласуване одобрение на отговор: + 10 точки
  Гласуване неодобрение на отговор: + 10 точки
  Добавяне за всеки потребител: + 100 точки
 • Как да сменя снимката си (gravatar) и какво е gravatar?
 • Снимката, която се появява в профила на потребителя се нарича gravatar или позната още като globally recognized avatar.

  Ето как работи системата: Вие качвате своя снимка (или снимка, която харесвате) на сайта gravatar.com от където по-късно ние получаваме вашата снимка на базата на вашия e-mail.

  По този начин всички сайтове, на които имате доверие, показват вашата снимка, докато Вашия e-mail остава защитен.

  Моля персонализирайте снимката на вашия профил - просто се регистрирайте на gravatar.com (със същия e-mail, с който сте регистрирани във Vaprosi.bg). Сивата снимка по подразбиране се генерира автоматично.
 • Все още имате въпроси?
 • И ако все още искате да задедете своя въпрос, не се колебайте да го направите тук.

  Ако сме пропуснали нещо, моля свържете се нас чрез контактната ни форма.
  ...